Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak ta naše "Česká montovna" díky čínskému viru přibrzdila. Všichni co nadávali na naši produkci s nízkou přidanou hodnotou by měli zaplesat. Hurá, jedinečná příležitost vrhnout se na sofistikované produkty a řešení. Univerzity, vyzkumáky a stratupy jich mají šest půlek. Stačí dva, tři nejperspektivnější a udělat technologickou díru do světa, nebo aspoň důlek, to by stačilo. Němci to zrovna dělají, po svém, šrotovné na podporu elektromobility, no co, zdá se vám to málo sofistikované, možná, ale už to funguje, rozjely se dotace. No a co u nás, jak tečou ty naše finanční toky, no co si budeme povídat o různé ty podpory je mizerný zájem, teda kromě náhrady výplat zaměstnancům, u zbytku FÚ pohrozilo tvrdou kontrolou a miliónovými sankcemi, což zafungovalo přesně tak, jak bylo myšleno. Půl biliónu visí zatím ve vzduchu (prvním čtení), kam ho pověsili komunisti a čekají co za svoje hlasy ještě dostanou. Vláda chce hlavně stavět, "proinvestovat se k prosperitě", jéžíši Prchale, jestli ti tohle voliči sežerou, tak si fakticky tahle země zaslouží čuchnout ke dnu. Není v moci firem v tomhle státě, skutečně prostavět do konce roku ani polovinu této částky. Nejsou na to kapacity, lidi ani připravené projekty. Možná, že se to dá zvládnout fakturačně, ale to, jak správně tušíte, nemá s prosperitou nic společného.

1 0
možnosti

Dobře napsáno, ale koblížci to stejně nepochopí.

9 1
možnosti

A89l96e58š 83N84o10v94á21k

25. 6. 2020 7:58

o koblížky nejde. Kdyby Fiala dokázal tyhle jednoduché myšlenky srozumitelně zprostředkovat voličům, smete Babiše naprosto hravě.

Jenže od musí "stavět Česko na nohy"...:-)

1 1
možnosti

Jestli ten pád má nastat až za cca pět let, tak proč to řešit teď? To už tady bude jiná vláda.

2 2
možnosti

Na to se nelze dívat tak černobíle,, jakože úspory jsou dobro s dluhy zlo. Když stát nepřidá svému zaměstnanci, ten si nebude moct dovolit zajít třeba na oběd do restaurace. Když hospodský nebude mít zákazníky, bude muset třeba propustit servírku a nebude si moct dovolit třeba rekonstrukci kuchyně. To znamená, že nedostane zakázku elektrikář, zedník, malíř... Vše je svázáno se vším. A k čemu je stát bez dluhu, když jeho obyvatelé budou chudí?

1 9
možnosti

Takze stat radeji sebere penize malirovi, hospodskemu a elektrikarovi a za ty penize co jim sebral jim zaridi zakaznika, ktery jim doda (celkive) stejne mnozstvi penez jako stat sebral. Takze hospodskej, elektrikar i zednik dopadnou financne stejne, jen budou mset posktnout sluzbu

7 0
možnosti

Feldkurát Katz to vystihl, myslím , přesně: "to se nám to hoduje, když nám jiní půjčujou" :-/

7 0
možnosti
Foto

Bohatství vzniká z práce? Tak pokud to sleduji tak celé rodina Klausovic je už několik desetiletí přisátá na státním či polostátními cecku a daří se jim dobře...

5 11
možnosti
Foto

To co uvádíte, tak se to týká stavu, kdy rychlost oběhu peněz je konstantní.

0 0
možnosti

Na státní dluh se nedá dívat optikou rodinného rozpočtu.

0 5
možnosti

Teoreticky je to OK. Jen by se měl "Úspěšný podnikatel napříč obory" měl zamyslet, kde uspěl jen úsporami...

0 0
možnosti

M85i83l32a16n 61K73e18s60l

23. 6. 2020 13:56

Bohatství vzniká jen prací?Možná,že někdy.Lidová moudrost však říká,že prací ještě nikdo nezbohatl.Také se říká,že z dluhů nejvíce bolí hlava věřitele.Nechme to koňovi ten má větší hlavu.Tento rozpočet se dělá protože nějaký musí být.

2 13
možnosti

J45a18n 13P46a81v66e43l

23. 6. 2020 18:35

Občas se mi zdá, že se nejvíce mýlí lidé, co používají citáty a lidovou moudrost, místo aby použili vlastní hlavu a znalosti podložené vzděláním.

Prací zbohatlo hodně lidí. Ale museli makat na svém. Kopáním výkopů pro firmu skutečně zbohatla jen nějaká vyjímka, která narazila na poklad.

Ze špatných dluhů nejvíce bolí hlava věřitele. Z normálních dluhů dlužníka. A vzhledem k tomu, jaké dopady má státní krach, tak i kdyby krváceli věřitelé, dlužník si to také pěkně odnese.

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS