Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

A co když některá rasa je "geneticky znevýhodněná" a nemá geny na matematiku, ale maximálně tak na to, aby jim více chutnaly drogy?:-)

1 0
možnosti
IL

I68v68a26n93a 83L61a16n74c52e

11. 6. 2020 13:33

Můj postřřech, můžete souhlasit nebo ne: Cernosi se mnozi a nedelaji si s tim hlavu, Stat se postara. Maji pet deti a kazde dite ma svoji: baby mama. Každé dítě má jinou mámu a oni lítají od ženské k ženské a z kriminálu do kriminálu. Ale jsou i černoši suproví, ale co mohu říci, že černoch má daleko blíž k rasismu, než lidé bílé pleti. Za ta leta, co bylo černochům ublíženo, blílý lidé už klečeli mnohokrát na kolenech a prosili o odpuštění. Také bílá rodina by adoptovala černouška, ale naopak v žádném případě.

1 0
možnosti
PN

Lidé se dělí na rasisty, pokrytce a blbce. Vyberte si sám, kam patříte.

0 5
možnosti
Foto

J69a68n 58P34r30ů42h76a

11. 6. 2020 9:18

A nějaký faktický argument by nebyl? Nebo zase jen škatulkování a osobní útok?

3 2
možnosti
Foto

Státní policie při ochraně a obraně lidských životů a majetku bude vždy selhávat. To je dáno podstatou jejího fungování, které je zcela odtržené od tržních mechanismů.

Státní polici chrání především zájem státu.

1 2
možnosti
JR

J80a75n 83R24á81ž

10. 6. 2020 20:44

Četl jsem zajímavý článek nějakého amerického sociologa, kde se autor zamýšlí skutečnými příčinami v podstatě bezvýchodné situace, ve které se většina černochů nachází. Nenašel jsem tam ale ty stále dokola a dokola liberály omílané stereotypy, že jejich nezáviděníhodné životní podmínky jsou následkem rasistických postojů majority. Mne v článku nejvíce zaujala myšlenka, že faktická bezvýchodnost černochů žijících v ghetech je zapříčiněna nesmyslnou sociální politikou amerických vlád, která zapříčinila to, že živitelem rodiny už není její "hlava", ale rozdávačný stát. Tak se stalo, že typickou rodinou v ghetu tvoří žena samoživitelka s třemi až pěti dětmi, u nich je otec většinou neznámý a často u každého dítěte jiný. Pro takto žijící děti není žádanou životní perspektivou získat vzdělání a dobré zaměstnání, ale zapojení se do výnosné činnosti v ghetu respektovaného gangu nebo vstup do armády. Podle toho sociologa neexistuje žádné reálně realizovatelné opatření státu, které by mohlo tuto situaci změnit a je prý zcela absurdní se domnívat, že situaci může změnit nějaké zákonné opatření, jak slibují demokraté. Děti,které nevyrůstají v rodině, kde je autoritou otec, který chodí každé ráno chodí do zaměstnání a z matkou i dětmi v neděli do kostela, ale žijí jen s nezaměstnanou matkou, většinou alkoholičkou nebo narkomankou a v prostředí, kde jedinou reálnou autoritou je vůdce gangu, žádnou perspektivu postupu na sociálním žebříčku ani nemohou mít.

22 0
možnosti
Foto

Přesné... co mi to jen připomíná? 類

6 0
možnosti
VB

Jak jsem už jednou do diskuse napsal, každý kdo má problém s rasismem může svůj flek předat utlačované menšině. Divím se Afroameričanům i Romům, že se nechají řídit bělochy. Proč na socialkách, neziskových organizacích a dalších institucích, které se starají o výše zmíněné komunity jsou v drtivé většině jenom běloši.

7 0
možnosti
JT

J53i86r81i 49T15i60c97h51y

10. 6. 2020 17:06

Toto by se melo,vysvetlit "protestujicim" cernochum a jim podporujicim ohloupenym bilym liberalum, ale je to marne, na ne fakta neplati, jdou jen svoji zcestnou ideologii.

11 0
možnosti
AM

Proč by vás měli odsuzovat jako rasistu?

Jen prostě máte svoje naivní trikolóristické recepty, které by jistě fungovaly, kdyby nebylo tak těžké vydrápat se z ghetta od matky-feťačky a otce-kriminálníka. Lehko se káže o vzdělání a práci ze středostavovského pohodlí. kde je jedno i druhé bráno jako normál.

Jiné je to v amerických ghettech - ve školách nikdo kvalitní nechce učit, nefunguje veřejná doprava, gangy kontrolují ulice...

3 24
možnosti
ZH

Pokud se někdo narodí matce feťačce a otci kriminálníkovi, má dost malou šanci se dostat z této pasti už z důvodu, že může být poškozen fetováním matky a je poškozen prostředím, ve kterém vyrůstá.

Zde by mohlo pomoct buďto odebrání dětí z takových rodin, nebo nemnožení se takových lidí. Jenže, obojí je z různých důvodů nepřijatelné. Takže děti z takových rodin až na výjimky mají smůlu a jedná se o problém, který se potáhne dlouhou řadu generací, pokud to nerozlomí nějaký totalitní systém svým "jednoduchým" řešením.

4 0
možnosti
OP

U nás se třicet let vymlouváme na komunismus. Když vidím postkomunistické země, tak bych řekl, že i oprávněně. Zrovnoprávnění černochů se datuje někdy na konci 70.let. Žádné restituce či odškodnění jako u nás však nenastaly. Černoši jen dostali stejný přístup na trh...nicméně, opravdu trh nezná rasismus? Mají banky stejný přístup ke klientům a k pracovníkům bez ohledu na barvu kůže? Opravdu se černoši radši přejmenovávají na bělošská příjmení jen tak? Podle průzkumů a soudů často nikoliv. Hodně je známý případ Country Wide Corporation, která úvěry a hypotéky, 200000 černochům než bělochům s nižší kredibilitou.

1 10
možnosti
AN

A44l83e49š 50N55o48v11á16k

11. 6. 2020 7:35

banku nezajímá barva kůže ale kredibilita klienta.

3 0
možnosti
VH

Jen abychom zreálnili dobu, od které jsou černoši alespoň formálně rovnocenní: segregace byla zrušena v roce 1968. Padesát let je pro kolektivní vnímání kraťoulinká doba. Pro vnímání bílých, černých, Hispánců.

1 0
možnosti
AN

A72l84e42š 85N44o89v15á98k

11. 6. 2020 7:36

přičtěte ještě pozitivní diskriminaci...:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6582x
Ekonom, vysokoškolský pedagog, podnikatel, politik, filantrop, otec a letec. Ředitel několika institucí podporujících podnikání v ČR. Úspěšný podnikatel napříč obory.

Seznam rubrik