Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kromě toho, že jsem učitelem, živnostníkem a pracovníkem neziskovky, zdědil jsem i osm hektarů polí a luk, rozdělených pramenem potoka a několika nesouvislými remízky a mokřady. Vím tedy, o čem je řeč:

1. Vodoteče patří příslusnému povodi, nikoli mně. Okolní divoký porost je tedy "ničí". Když vítr skácí olši do louky, musím ji odklidit já,

2. plochy, které nelze strojově séct, nikdo nechce pachtovat. Pravidelně musím věnovat 6 dnů dovolené údržbě těchto ploch.

3. Na těchto "ekologických" plochách roste nekvalitní dřevo, kterého je neustálý přebytek a mně je k ničemu.

4. Český stát si samozřejmě daň z pozemků ujít nenechá, i když je to za tyto plochy jen několik set.

Takže je to ode mne oběť, na kterou se většina kolem už dávno vykašlala a prodala půdu novodobé "české" šlechtě, již jste, pane Křížku, cudně nezmínil.

3 0
možnosti
Foto

Podobně tu nedávno psal můj známý, který byl také postižen zděděným lesem - a ten je také bezva. Např. kůrovcem napadené smrky musí soukromý majitel ihned zlikvidovat, kdežto vedlejší napadené porosty, patřícím Lesům ČR, tam klidně stojí - a nic. Také vyčíslil "zisk" - tuším, že mu vyšel záporný.

0 0
možnosti

J26i48r34i 36T71i29c53h47y

11. 5. 2020 17:13

Mnozi odbornici jiz mnohde probirali tuto tematiku. Omezim se na jeden aspect, to je niceni orne pudy pouzitim k vystave domu/budov se souvisejicim silnicemi a parkovisti. To je primo zlocinecke. je hodne neurodnycm mist, vhodnych k vystavbe, jen to stoji trochu vice.

1 0
možnosti

J20o90s64e84f 69N98i71k10l

11. 5. 2020 13:16

Je to neuvěřitelné, ale řada renomovaných meteorologů a hydrologů vidí příčinu změny klimatu (v souvislosti s u nás suchým počasím) ve více než 30 tisících větrných elektráren v Německu, VB a Dánsku, které využívají severozápadní proudění, které k nám z největší části přinášelo srážky....

1 1
možnosti

Tak ony ty "ekoteroristické nátlakové skupiny" (pche) v drtivé většině chtějí totéž, co odborníci. V podstatě to, co jste ve zkratce zmínil v blogu plus výraznou úpravu špatně nastaveného dotačního systému, který celou změnu blokuje.

Jen jsou dost netrpěliví, protože jsou přesvědčení, že je pět minut po dvanácté, a dávají to najevo.

Ale chápu -- kopnout si do nich je součástí bontonu všech těch rozumných...

1 1
možnosti
Foto

Když na tom zapracujete, tak se určitě stane. ;-(

0 0
možnosti
Foto

Za první republiky byl u nás ve městě dvojí rozvod vody - pitné a užitkové. Ovšem s nástupem "komunismu" došlo ke sjednocení, neb "my" umíme vyrobit vody dost pro všechny. A tak se ve sklepě v domě rodičů propojil rozvod užitkové vody s pitnou.

2 0
možnosti

Jeden z účtů bycxh poslal i na stranický sekretariát KSČM. "To ví přece každý, že jsou meze na obtíž. Rozorejme meze navždy, budeme mít k sobě blíž!"

Komunistická častuška 50.let, kterou se děti povinně učily zpívat. Komunistický systém hospodaření napáchal nedozírné ekologické škody a komunistická ideologie napáchala škody morální, které se zatím furt nezacelily.

4 0
možnosti

Já to vidím ještě tragištěji než vy. Já se obávám o samotnou obyvatelnost naší země, tedy potažmo o samotnou existenci národa za několik let.

1 0
možnosti
Foto

Pokud nám budou radit odborníci jako pan autor a pod., tak je věru čeho se obávat.

1 1
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6582x
Ekonom, vysokoškolský pedagog, podnikatel, politik, filantrop, otec a letec. Ředitel několika institucí podporujících podnikání v ČR. Úspěšný podnikatel napříč obory.

Seznam rubrik