Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Každá revoluce požírá vlastní děti

Možná si v posledních dnech a týdnech při pohledu na aktuality ze zahraničí i od nás říkáte, že se svět opravdu zbláznil. Mám pro vás dvě špatné a jednu dobrou zprávu. A jděte k volbám, mluvit a číst nestačí! 

Revoluce požírá svoje děti

Možná si v posledních dnech a týdnech při pohledu na aktuality ze zahraničí i od nás říkáte, že se svět opravdu zbláznil. Mám pro vás dvě špatné a jednu dobrou zprávu, kterou si nechám až nakonec svého článku a nejen proto, abyste si ho přečetli celý.

Tou první špatnou zprávou je skutečnost, že šílenství západního světa není jen záležitostí posledních měsíců, je to eskalovaná snaha rádoby pokrokářských a extrémně levičáckých elit o trvalou změnu našich dosavadních životů a bohužel se jedná o logický důsledek jejich několikaletých snah o nastolení diktatury různých menšin, které používají jako živý štít k prosazování svých zájmů.

Druhou, ne zrovna dobrou zprávou je skutečnost, jak jsme se postupně stali imunní vůči jejich nátlaku. Dovedete si představit, že by před dvaceti lety někdo v USA beztrestně boural sochy významných osobností, navíc za potlesku různých mediálních hvězdiček a souhlasného přikyvování v médiích? Naprosto nemyslitelná představa, jež se bohužel stala naší realitou a šíří se jako mor do všech zemí vyspělého světa.

Z ušlechtilých myšlenek k agresivitě

Ale pojďme zpět na začátek, protože pokud chceme tomuto problému porozumět, musíme ho analyzovat. Na začátku všech zhoubně levičáckých ideologií vždy stojí ušlechtilá myšlenka, vždyť kdo by bránil ochraně klimatu a přírody, kdo by chtěl, aby lidé trpěli za svou barvu kůže nebo dokonce za své pohlaví. Vše se tváří vznosně a ušlechtile, až do momentu, kdy nastoupí druhá fáze a tou je naprosté vymezení se proti oponentům, byť by třeba přišli s konstruktivní kritikou a čím dál hlasitější vydupávání si prostoru pro svou vizi světa. Zhruba v této fázi se totiž ušlechtilý začátek mění na vyděračskou ideologii, jak ji dobře známe z posledních let. Ať už je to environmentalismus, multikulturalismus nebo radikální feminismus, všechny tyto ideologie se nám snaží vnutit pocit viny a nastolit nová společenská pravidla, která jim půjdou na ruku.

Třetí fází už je eskalace, to je všechno to boření soch a ničení uměleckých děl, dále slepé vyžadování poslušnosti po všech a idiotské skandování hesel, které se jako lavina šíří po sociálních sítích. Kdo si nedal do rámečku „black lives matter“ jakoby snad ani neexistoval a kdo si dokonce dovolil říct „all lives matter“, byl ostrakizován jakožto rozvraceč jediných morálně správných ideálů. Rysy tragikomedie nese i kampaň „Me too“ a už vůbec nemluvím o nebezpečnosti výmyslů zelených aktivistů, kteří by byli nejšťastnější, kdybychom všechny civilizační výdobytky hodili za hlavu a vrátili se do jeskyní.

Násilí a očerňování oponentů

Eskalace těchto pomýlených ideologií sebou nutně přináší také násilí, ať už jde o rabování obchodů či násilné nucení projevům sounáležitosti, což jsme mohli vidět v USA, partičky vyznavačů jediného správného názoru nutili náhodné lidi na ulici k pokleknutí a omluvě za jakési domnělé zločiny jejich předků. Hořce úsměvná byla i situace, kdy vyžadovali na projev soucítění s černochy zvednutí ruky od všech hostů v restauraci, jedna žena se odmítla této šaškárny účastnit, dostalo se jí nadávek a rázných doporučení, která neměla daleko k násilnému donucení. Zvedání rukou a povinně, to už tu jednou bylo, vzpomínáte?

S narůstajícím mediálním prostorem dochází k potlačování jiného názoru na věc, odpůrci jsou zesměšňováni, případně jim je rovnou zakázáno články ve vybraných médiích publikovat, samozřejmostí je, že se od nich distancují všichni bývalí kolegové a spolupracovníci. Část zřejmě proto, aby šla s dobou, další část, aby nepřišla o zaměstnání. Vedlejším, nezanedbatelným efektem je prohloubení názorových příkopů ve společnosti, které sebou nese zvýšené pnutí a neschopnost se následně domluvit na opravdu důležitých tématech.

Máme šanci, ale musíme ji vzít do vlastních rukou

Nicméně jsem slíbil tu dobrou zprávu, jsem životní optimista a vidím naději, že je ještě šance, jak zabránit rozkladu společnosti v režii těchto pomýlených ideologií. Jejich zastánci totiž zapomínají na jednu důležitou věc, revoluce končí, když dojdou peníze a ve světle nastupující ekonomické krize to může být hodně brzy. Co je potřeba dělat? Volit s rozmyslem strany, které proti této destrukci vystupují a vzít si zpět právo na kontrolu nad našimi penězi, protože v momentě, kdy ideologickým hlasatelům vyschnou penězovody, tak revoluce požere svoje děti a to ku prospěchu nás všech.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-milice-domobrana-protesty-volby-obcanska-valka-blm-boogaloo-bois-nfac.A200909_135557_zahranicni_aha

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/demonstrace-rasismus-otrokarstvi-bourani-soch.A200610_191901_zahranicni_mama

https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/kate-winslet-spoluprace-woody-allen-roman-polanski.A200912_115920_lidicky_lf

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/greta-thunberg-svedsko-strana-zelenych.A200914_192445_zahranicni_lsv

 

Autor: Miroslav Křížek | středa 16.9.2020 7:19 | karma článku: 43,47 | přečteno: 5838x
  • Další články autora

Miroslav Křížek

Ekonomický odhad roku 2022

Letošní rok se chýlí ke konci, a proto si dovolím uzavřít ho ekonomickou predikcí pro rok přicházející. Nekončíme s příliš optimistickými čísly, co se týká naší i světové ekonomiky.

16.12.2021 v 7:08 | Karma: 32,86 | Přečteno: 5110x | Diskuse| Ekonomika

Miroslav Křížek

NEflace, aneb nový ekonomický pojem

Inflaci se ve svých článcích věnuji dlouhodobě, ačkoli jsem její dramatické zvýšení předpokládal již na začátku tohoto roku, tak si při současné úrovni meziročního růstu 5,8 % kladu otázku, kdo je viníkem.

22.11.2021 v 8:05 | Karma: 31,37 | Přečteno: 4545x | Diskuse| Ekonomika

Miroslav Křížek

Pár ekonomických rad pro novou vládu

Pár ekonomických rad pro novou vládu. 5 zásadních problémů, které může nová vláda, doufejme, vyřešit.

13.10.2021 v 7:12 | Karma: 32,22 | Přečteno: 3749x | Diskuse| Ekonomika

Miroslav Křížek

Zase ta zatracená inflace

Ve svých článcích před inflačním rizikem varuji dlouhodobě, má predikce ze začátku roku předpovídala zhruba tříprocentní inflaci, trefil jsem se téměř přesně.

23.9.2021 v 7:11 | Karma: 29,12 | Přečteno: 3286x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Miroslav Křížek

Soumrak střední třídy v Česku

Nejen ekonomické dění posledních měsíců mě donutilo se zamyslet, kdo je největším společenským otloukánkem, tedy kdo vlastně odnáší současnou situaci nejvíc.

25.8.2021 v 11:35 | Karma: 40,65 | Přečteno: 6402x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6582x
Ekonom, vysokoškolský pedagog, podnikatel, politik, filantrop, otec a letec. Ředitel několika institucí podporujících podnikání v ČR. Úspěšný podnikatel napříč obory.

Seznam rubrik