Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J45a36n 95R54á55ž

5. 3. 2021 12:50

Takový přebytek hotovosti ve spojení s malými možnostmi výhodných, ale seriózních investic finanční trhy za celou dobu co existují nezažily. A tak se vyrojila spousta různých "letadel" a burza připomíná spíše kasino, než seriózní místo pro obchodování.

Výsledkem této hry s penězi je, že se pomocí soc. sítě dá dohromady např. 1000 lidí, kteří dají do hry po 1000USD, které jim dala vláda zadarmo a udělají na burze zmatek rychle. Ale co jiného se dá čekat v době, kdy rostou akcie podniků, které nevyplácí žádné dividendy nebo nemají žádnou budoucnost, než si hrát.

O velkonákupu toxických dluhopisů ze strany ECB nebo o šílenosti záporných úroků, se nemá cenu bavit.

1 0
možnosti
JN

A nutně to skončí hyperinflací jako ve Venezuele.

1 0
možnosti
JR

J15a98n 85R67á21ž

5. 3. 2021 12:55

Hyperinflace se projevuje zatím jen v cenách nemovitostí, v cenách investičních komodit, v cenách kryptoměn i některých akcií.

Dokud poptávka po potravinách a spotřebním zboží pokrývá poptávku, hyperinflaci pocítíme jen v cenách bytů.

0 0
možnosti
Foto

Jak mohou centrální banky hnojit ekonomiku tištěnými penězi, když vše je placeno bezhotovostně? Spojení "tisknout peníze" téměř ztratilo na významu. V uplynulých dvou měsících jsem "tištěnými penězi" zaplatil tak jednu dvacetinu svých nákupů. A žádnou hotovost jsem ani neobdržel, vše bezhotovostně převodem z učtu na účet.

0 0
možnosti
Foto

O tisku fyzických peněz článek vůbec nehovoří 

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6582x
Ekonom, vysokoškolský pedagog, podnikatel, politik, filantrop, otec a letec. Ředitel několika institucí podporujících podnikání v ČR. Úspěšný podnikatel napříč obory.

Seznam rubrik