Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

D48a63v97i54d 51K52r74á80l

28. 7. 2020 15:54

Tož a včil co s tým?

0 0
možnosti
Foto

Mafie v rozkladu je vždy pozitivní zprávou. Tedy kromě mafiánů a těch co mají z mafiánských praktik prospěch.

0 0
možnosti
JD

Asi sem moc mladý ale nepamatuji dobu kdy se nenadávalo na silnice. Pamatuju že silnice před 10-20 lety byly v horším stavu navzdory nižší dopravě. Srovnání s 4x větším Polskem za jeden rok je celkem nic nevypovídající.

K prosperitě se propůjčovat nedá? Ale celý finanční systém je založen na dluhu. Tak jak to teda je?

0 0
možnosti
Foto

Popsal jste to docela střízlivě a pravdivě. Já jako nejhorší věc vidím to, že vzhlížíme k tzv. Západu, státům, kde to je v tomto smyslu ještě horší, než u nás. V současné době od nich není moc co opisovat a následovat.

3 0
možnosti
SB

Bohužel řada lidí uvažuje příliš setrvačně.

Ano, byly doby, kdy tyto státy nám mohly být vzorem.

V těch dobách si na ně někteří lidé udělali tehdy správný názor, ale od té doby se věci změnily, leč někteří lidé stále setrvačně v nich ten vzor nadále vidí.

Asi jako kdyby hokejoví fanoušci stále považovali Česko a Slovensko za hokejové velmoci a za favority světových šampionátů, aniž by vzali na vědomí, že současná generace je někde jinde než tak, které získávala zlaté medaile na přelomu 20. a 21. století.

2 0
možnosti
PK

Ty peníze z EU. Byly vůbec třeba? Chtělo by to asi zvýšit počet interních auditorů ve státní správě, aby doputovaly skutečně tam, kam patří, tedy aspoň část z nich...

2 0
možnosti
Foto

A čím byste ty auditory zaplatil? Ze svého?

0 1
možnosti
JS

Váš článek není pesimistický, realita je ještě horší.

4 0
možnosti
PK

Uvádíte Chebsko - tam to stálo - v mnoha oblastech - za ... i v r.1989. Proti vnitrozemí. Jiní lidé, jiné hodnoty. Mladí utíkali, nikdo se tam nehrnul. Jestliže otevřete hranice kde za kopečkem je 3x vyšší mzda tak zázraky neuděláte. I Němci nacpali miliardy do Ost a taková Žitava je hodně zoufalá. Nebýt tam těch Kauflandů ...

0 0
možnosti
SB

S vaším článkem souhlasím, ale na druhou stranu mi stačí podívat se ne možná jediný aspekt, ve kterém jsou západoevropské státy na tom hůře než vy, a budu mít raději těch našich dvacet horších hledisek než to jedno jejich. Jedno jediné, ale naprosto likvidační.

Obávám se, že v rozkladu je toho mnohem více než jen náš český stát.

4 1
možnosti
Foto

Jenže ty státy mají proti nám jednu výhodu: nemají našeho pana presidenta a premiéra.

Jinak se samozřejmě rozpadají, už několik set let. ;-D

0 3
možnosti
Foto

Přemýšlel jsem, kde jsme od roku 1989 udělali chybu. Jasně, tehdy to byla euforie. Nečekal jsem, že to tak vydrží. Ale jak je možné, že mladí lidé mají názory často extrémně levicově marxistické? Že prakticky vůbec nezměnily postoje od doby před rokem 1989?

Co se učí v občanské výchově, když studenti nic nevědí o občanských pravidlech a fungování naší společnosti? Co se předává v rodinách za tradice?

Moje babička (*1917) chodila do školy za Masaryka. Celý život byla schopná recitovat básničky ale hlavně měla jasný masarykovský negativní postoj k církvi a víře, ke komunistům, k fungování selské komunity, k czájemné výpomoci, ale i k tlaku na hospodárnost - musíš předat statek v lepším stavu, než jsi ho převzal! Ale i v péči o staré: Pravidla, co musí dostat výměnkář, byla jasně stanovená.

Za co dnes platíme učitele a rodiče z veřejných peněz? Aby nám říkali, že živnostníci kradou a kradou všichni, tak proč by nemohli oni?

5 0
možnosti
Foto

V r. 1917 (v listopadu !) se zase narodila moje maminka, babička o něco dříve. Jinak asi byly s Vaší podobné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6582x
Ekonom, vysokoškolský pedagog, podnikatel, politik, filantrop, otec a letec. Ředitel několika institucí podporujících podnikání v ČR. Úspěšný podnikatel napříč obory.

Seznam rubrik