Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Malá, ale přeci jen chybka : v roce 2030 nepůjdou do důchodu dnešní čtyřicátníci, ale dnešní pětapadestátníci.

0 0
možnosti
JK

takze zase jednou k tem duchodum. V roce 1960 zivilo v Nemecku 6 pracujicich 1 duchodce. Dnes jsou to 2 pracujici. Jak to, ze se ten duchodovy system v Nemecku uz davno nezhroutil?

V tom samem Nemecku uz 40 let blaboli mnozstvi politiku o tom, ze je treba neco udelat, protoze za 20 let (tedy v roce 2000) uz nebude na ty duchody. Ta hranice, kdy nebude na ty duchody se prubezne posunuje s casem, jenom tech 20 let je porad stejnych :-)

Ja skutecne nechapu, co se s tim vzdelavacim systemem deje. Jak to, ze se mlade generaci nedari vysvetlit, ze neni mozne si dnes odeprit u snidane housku a snist si ji az za 30 let.

0 0
možnosti
OU
Foto

Prosté řešení: propustit asi 2/3 státních zaměstnanců a podobné úsporné kroky. Zruši příspěvek stranám na činnost, atd.

Ono je kde ušetřit, jenže se to nebude líbit.

6 0
možnosti
PB

A nebylo by jednodušší propustit 2/3 důchodců?

2 0
možnosti
PB

Souhlas. Jediným smysluplným krokem a počátkem pravé reformy byl II.důchodový pilíř ODS.

2 3
možnosti
Foto

A že se dočkal tak živelného zájmu?

2 0
možnosti
VH

1. Bezesporu komise vůbec neřeší základní problém - vyrovnanost nákladů a zdrojů. To paní ministryni (jak opakovaně poznamenala u Moravce) nezajímá - zdroje se najít musí a je to starost jiné ministryně.

2. Souhlasím s možností dřívějšího odchodu do důchodu - pokud bude placen ze zvláštního fondu hrazeného zaměstnavatelem (bohužel - např. v případě hasičů to bude opět stát).

3. Nevím, jak je definována "výchova dítěte". Paní ministryně (a tedy i komise) genderově nevyváženě předpokládá, že dítě vychovává výhradně žena. Jak to bude při svěření dětí do péče otce, při úmrtí matky při porodu či krátce po porodu, při střídavé péči atd. Ergo: Pitomost, svědčící o kvalitě ministryně a o úplné podřízenosti komise jejím zrůdným výmyslům. (Nic nového - komise Potůčkova také měla jediný cíl: zdůvodnit Sobotkovu obsesi z existence 2. pilíře.)

4. Jsem přesvědčen, že komise má ještě půl roku vydržet v předstírání, že se něco řeší. Pak už se jednoduše nestihne legislativní proces.

5 0
možnosti
JR

J39a89n 39R90á13ž

7. 7. 2020 16:41

Naivně jsem si myslel, že něco horšího než byla svého času paní Marksová do funkce ministra PaSV už nemůže přijít. Bohužel, jak můžeme všichni pozorovat, tak paní Maláčová ji ve svých zrůdných nápadech překonává.

5 0
možnosti
LS

Žádná hladovka důchodců se po roce 2030 konat nebude, "můžeme si přece půjčit"...

2 0
možnosti
VH

(Ad Smýkal)

Jó, v roce 2030 už to tak snadno na Babišově spáleništi nepůjde.

4 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6582x
Ekonom, vysokoškolský pedagog, podnikatel, politik, filantrop, otec a letec. Ředitel několika institucí podporujících podnikání v ČR. Úspěšný podnikatel napříč obory.

Seznam rubrik