Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dal som vám karmu, za to že viete pobaviť.R^

napr jedna z mnohých perly.

"V rozplizlém prostoru, kde by se státní hranice úplně rozpustily, by se asi těžko kontroloval pohyb nakažených osob";-D;-D;-D

Zdroj: https://miroslavkrizek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749029

Na Slovensku dokážeme odizolovať bez akéhokoľvek problému ktorúkoľvek obec, mesto, od zajtra je zákaz opustiť okres v ktorom máte trvalý pobyt , to platí pre všetkých občanov Slovenska. Predstavte si ,to je všetko bez súhlasu Bruselu.

0 2
možnosti

ale o tom právě článek je...

4 0
možnosti
Foto

I my, příslušníci národnsotních menšin, pokládáme Čechy, Moravu a Slezsko za svou vlast.

4 0
možnosti
Foto

Kdybyste ze sebe nedělal národnostní menšinu, nemusel byste to psát. ;-D

Tady na okraji Sudet zkoumat nějakou národnost je pošetilé. Když se podívám do příbuzenstva, tak tam najdu nejednoho nečecha. No a? R^R^R^

2 1
možnosti
Foto

J96a41n 69A28n88d14r53l58e

6. 4. 2020 11:43

Proti silnému a zejména hrdému národnímu státu těžko něco namítat, to by zavánělo vlastizradou, že? Přesto se odvážím. Otázka přece nezní národní stát X EU, už proto, že EU jsme (i) my. Ale v pochopení a pro lidi výhodného používání principu subsidiarity. Co lze efektivně řešit v obci, řešit tam, co na kraji, na kraji, co ze státní úrovně, odtud a co je výhodné dohodnout a rozhodnout výše, kompetenčně delegovat na orgány - třeba - Unie. Proto si ji státy snad vytvořily. Ani EU, ani národní stát nejsou přece posvátným cílem, ale prostředkem, cílem je zájem lidí, skupin lidí, národů. A umím vyjmenovat spoustu zájmů, které mám společné s občany jiných států, dokonce i státy mohou mít společné zájmy. A když leží na jednom kontinentu, mnohé se přímo nabízí.

Bohužel ti samí lidé kolikrát kritizují EU když se do kompetencí států nemíchá z nicnedělání a neužitečnosti a když spravuje věci, které jí do správy daly jednotlivé země, tak z poručníkování a diktátu. I my jsme EU, tak si ji spoluutvářejme ve prospěch našich zájmů. Klidně ji měnme, když to pomůže, kritizujme praktiky úředníků, ale berme ji za svoji, je totiž naše, dokud v ní jsme. A ještě poznámku. Za úplně nejvyšší zájem, nejen Čechů, Moravanů a Slezanů, je mít v Evropě mír, primárně proto byla Unie tvořena. A také si myslím, že ta vzývaná naše národní hrdost může být daleko více patrná a partnery respektovaná uvnitř silného společenství než vně.

4 1
možnosti
Foto

Ale nezapomeňte, že my potřebujeme mít nějaké "TO ONI", aby bylo na koho svádět naše maléry.

Ti, co dnes volají po vystoupení z EU, by posléze (až by k tomu došlo) opět nadávali na EU, že nás odmrštila a nechala napospas bídě.

R^

2 3
možnosti
Foto

Kdo vám řekl, že EU jsme my? Já fakt nežiji v žádném státě, který se jmenuje EU. Naše faktická a reálná síla něco změnit v kolosu je 2-3 %. To opravdu s mnohým pohneme. Ano, hýbejme s tím, co nám vadí, ale s vizí, že se to pohne. Ale tady ta vize, což se za ty roky kázalo, prostě není. Tak co? Vypovědět Lisabonskou smlouvu jako první krok.

5 4
možnosti

To je jasná a zasloužená karma. R^:-) Skutečná láska k vlasti se projevuje činy a nikoliv prázdnými slovy ve stylu nic než národ apod. Jako Češi máme být na co hrdi a je třeba to připomínat. :-)

5 0
možnosti
Foto

"Silný stát dále může rychle reagovat na měnící se situaci pomocí své legislativy, bez toho aniž by musel čekat na schválení či povolení z Bruselu, na to teď prostě není čas."

Máte naprostou pravdu a praxe minulých dní v této republice vaší prav du jen potvrzuje. Dokonce se dá říct/napsat, že vás v lecčems činnost státu potvrzuje ještě víc než hodně a náš stát je ještě silnější než silný, protože operativnost a flexibilita vedení státu již dosáhla úplně nejvíc nejvyšší úrovně, neboť dokázali svá kategorická a neměnná rozhodnutí modifikovat i 3x za jediný den a to je jistě známkou nejvyšší kvality. Také jsme nečekali, až se Brusle rozhoupe a moudře nám poradí, a tak jsme bystře vlastní iniciativou zajistili z vlastních zdrojů dostatek 8-o zdravotních pomůcek k ochraně před respiračním nebezpečím objednáním v Číně. Také se projevila síla státu v konání jednotlivců, kteří k povolenému pohybu na veřejnosti odmítli příděly z přebytků státních zásob ochranných pomůcek a v nouzi si neskutečným vzedmutím pudu sebezáchovy šili roušky sami.

Praxe minulých dní skutečně potvrdila, že v tomto náhledu jsme stát úplně vůbec nejvíc a maximálně nejsilnější.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS