Mars útočí!

22. 03. 2021 9:04:12
Tento článek má za úkol po dlouhé době trochu pobavit a odlehčit, byť řada v něm uvedených opatření je legrační pouze do doby, než jejich absurditu plně pocítíte na vlastní kůži a pak už tak legrační nejsou.

Obsadili nás marťani?

Nemusíte se děsit dopředu, ještě jsem se úplně nezbláznil, jen jsem milovníkem sci-fi a při pohledu na naši vládu mě napadlo, zda nás neobsadili marťané, kteří se na svých planetách dobře baví současným chaosem. Neříkejte, že už vám na mysl nepřišlo něco podobného, protože některé výroky a kroky naší vlády jsou jak z říše mimozemšťanů a nikoli rozumně smýšlejících lidí.

Marťan z planety Hamač

(poblíž velké černé díry, která ráda přerozděluje hmotu, ale většinu spotřebuje sama)

Tuhle planetu poznáte z dálky, je sice miniaturní, ale září svítivě rudě a zdejší obyvatelé nejsou příliš početní, zato prostorově výrazní. Jejich motivace k obsazení naší vlasti je ryze účelová, nemají totiž z neznámého důvodu rádi sociální demokraty, takže se rozhodli jejich stranu zadupat do propasti dějin. Vybrali si k tomu nejpovolanějšího, svého velitele planety Hamač, kterého obdařili červenou mikinou a podle jejich názoru briskním rozumem. Ovšem tenhle mimozemšťan přišel likvidaci na chuť, proto se nezaměřuje jen na členy sociální demokracie, ale vzal si do parády rovnou všechny obyvatele. Nikoho asi nepřekvapilo, že marťan Hamač není žádným milovníkem sportu, takže zakázal rekreační pohyb mimo hranice katastru obce a zdrcující ránu covidu uštědřil také zákazem vycházení po 21. hodině. Přísný mimozemšťan podporuje represe vůči neposlušným jedincům, včetně zakleknutí otce malého dítěte na liduprázdné ulici. My z planety Rozumné Česko víme, že sport je nejlepší prevence, proto nemá význam zahnat lidi ve vyšší koncentraci do parků v jejich obci. Dále jsme pro rozumné využití policie v této nelehké době, třeba by místo šikany občanů mohli pomoci přetíženému zdravotnictví.

Marťan z planety Havlič

(Zemi velmi vzdálená planeta v solárním systému Malé Sony, souhvězdí Velkých Výmolů)

Nevelkou planetu v souhvězdí Velkých výmolů obývají mimozemšťané, kteří díky enormnímu tlaku atmosféry téměř nespí a jejich velkým koníčkem je matení lidí zejména podnikajících a samostatně výdělečně činných. Ale nakonec jim přijde vhod škodolibé trápení kteréhokoli člověka na Zemi. O vyslání k nám je u nich obrovský zájem, proto jsou vybíráni jen ti nejaktivnější, kteří na Zemi zvládnou dvě ministerstva a naučí se pro marťany z planety Havlič neskutečně obtížnou věc, a sice spánek alespoň do dvou hodin do rána. Mezi povedené žerty tohoto mimozemšťana patří například slibování obchodníkům, že od pondělí se určitě otevře, natěšení podnikavci se vrhnou do příprav a mezitím si Havlič potutelně mne ruce, jednak z důvodu, že jim to v neděli zakáže, ale taky proto, že ve své původní podobě není na končetiny zvyklý, má pouze jakési gelovité výběžky roztékající se do prostoru. Havlič ovšem touží znepříjemnit život všem obyvatelům České republiky, proto nařídí zapáskovat část zboží v supermarketech, abyste si v zimě nemohli koupit boby a na Velikonoce pomlázku. Planeta zdravého rozumu by okamžitě strhla pásky a hlavně otevřela malé obchůdky, kde si každý majitel dodržování epidemických pravidel pohlídá sám. Za samozřejmé považujeme dodržovat slovo a neslibovat vyčerpaným obchodníkům termíny otevření, které budeme několikrát rušit.

Marťan z planety Blatník

(stále nebylo klasifikováno, zda velikost tělesa vůbec splňuje kritéria planety, nebo zda se nejedná jen o satelitní měsíc)

Na téhle nehostinné planetce tisíce světelných let vzdálené od Země se pohybují postavičky s legračně odstátýma ušima velkých rozměrů a na naši planetu vyslali exponenta, který si nelehkou úlohu dětského lékaře a nyní ministra zdravotnictví vylosoval v marťanské populární tombole s názvem „trápení lidí přímo na Zemi“. Mezi perly tohoto mimozemšťana patří nošení dvou roušek na sobě či nutnost mít respirátor v prázdném parku, protože nechce, aby z tohoto opatření platily nějaké výjimky. My z planety Rozumu dodáváme, že při pravidelném používání našeho názvu v praktickém životě každý soudný občan pochopí, že na liduprázdné ulici nemá ochrana dýchacích cest žádný smysl, pokud tedy nechcete před koronavirem chránit odpadkový koš nebo pouliční lampu. Marťan Blatník se dále rozhodl, že očkování se také beze zmatku neobejde, řídí se totiž heslem, proč věci dělat jednoduše, když to jde složitě. Takže zmatek v registracích, nedostatek vakcín a nekoncepční strategie očkování jednotlivých skupin. Planeta rozumné Česko odpovídá, že by to lépe zvládlo každé logistické centrum velké přepravní firmy, co jim to prostě zadat? Marťané z planety Blatník ovšem nejsou ve své podstatě zlí nebo záškodní, ale svého exponenta už by si mohli stáhnout zpět.

Marťan/ka z planety Šiler

(planeta je zcela mimo dosah teleskopů současných ekonomů, její existenci je možné připustit jen při upuštění od všech známých ekonomických teorií)

Zajímavostí je, že na ní žijí pouze marťanky samičího pohlaví, které se našim ženám podobají v touze být co nejkrásnější. Proto nebylo pochyb, že jejich exponentka bude u nás na Zemi velká parádnice s pečlivě zastřiženým účesem a sladěnými módními doplňky. Marťanky z Šileru vůbec netuší, co je to matematika a ekonomie, proto byla jasná volba ministerstvo financí, kde měla jejich exponentka v plánu napáchat co nejvíce škod. Tato mimozemšťanka se řídí pravidlem, že zmatek a komplikovanost jsou nejlepšími zbraněmi v boji s kompenzací chtivými podnikavci, kteří to ještě nezabalili a své podnikaní nestopli. Víme, že byrokracie má většinou zvláštní choutky, proto s marťankou ze Šileru ochotně spolupracuje na týrání obyvatel naší země, protože moc dobře vědí, že za to dostanou štědře zaplaceno v podobě vysokých odměn. Planeta Rozumné Česko virtuálně tluče hlavou do zdi, stát má v době krize šetřit především ve výdajích plus podržet postižené podnikatele srozumitelnými a adekvátními kompenzacemi.

Tento článek měl za úkol po dlouhé době trochu pobavit a odlehčit, byť řada v něm uvedených opatření je legrační pouze do doby, než jejich absurditu plně pocítíte na vlastní kůži a pak už tak legrační nejsou.

Na závěr jen dodám, jak tenhle marťanský sci-fi útok nakonec dopadne, záleží především na nás, proto běžte v říjnu k volbám a hoďte to těm, co kopou za rozumné Česko.

Mé další články naleznete ve výběru na

miroslavkrizek.blog.idnes.cz

Autor: Miroslav Křížek | pondělí 22.3.2021 9:04 | karma článku: 42.51 | přečteno: 9688x

Další články blogera

Miroslav Křížek

Ekonomický odhad roku 2022

Letošní rok se chýlí ke konci, a proto si dovolím uzavřít ho ekonomickou predikcí pro rok přicházející. Nekončíme s příliš optimistickými čísly, co se týká naší i světové ekonomiky.

16.12.2021 v 7:08 | Karma článku: 32.79 | Přečteno: 5108 | Diskuse

Miroslav Křížek

NEflace, aneb nový ekonomický pojem

Inflaci se ve svých článcích věnuji dlouhodobě, ačkoli jsem její dramatické zvýšení předpokládal již na začátku tohoto roku, tak si při současné úrovni meziročního růstu 5,8 % kladu otázku, kdo je viníkem.

22.11.2021 v 8:05 | Karma článku: 31.30 | Přečteno: 4543 | Diskuse

Miroslav Křížek

Pár ekonomických rad pro novou vládu

Pár ekonomických rad pro novou vládu. 5 zásadních problémů, které může nová vláda, doufejme, vyřešit.

13.10.2021 v 7:12 | Karma článku: 32.22 | Přečteno: 3747 | Diskuse

Miroslav Křížek

Zase ta zatracená inflace

Ve svých článcích před inflačním rizikem varuji dlouhodobě, má predikce ze začátku roku předpovídala zhruba tříprocentní inflaci, trefil jsem se téměř přesně.

23.9.2021 v 7:11 | Karma článku: 29.01 | Přečteno: 3286 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 41.28 | Přečteno: 1314 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 9.37 | Přečteno: 333 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 43.40 | Přečteno: 3297 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.48 | Přečteno: 144 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 428 | Diskuse
Počet článků 35 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 6228

Ekonom, vysokoškolský pedagog, podnikatel, politik, filantrop, otec a letec. Ředitel několika institucí podporujících podnikání v ČR. Úspěšný podnikatel napříč obory.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...